Lilek zapečený s nivou a rajčaty


Recept:
- 2 středně velké lilky
- česnek
- niva
- rajčata
- pepř, sůl, provensálské bylinky, olivový olej


Lilky podélně rozřízneme, do každé půlky nařízneme otvory, ale neporušíme přitom šlupku. Nakrájíme česnek na plátky, rajčata a nastrouháme na hrubo nivu. Do každého zářezu dáme plátky česneku, nemusíte se toho bát česnek pálit nebude, vyplatí se ho tam dát opravdu hodně. Lilek pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme bylinky. Dáme do vyhřáté trouby a pečemem při 200 stupních 25.minut. Vytáhneme z trouby ven a dáme nakrájená rajčata a navrch nivu a vrátíme zpět do trouby, kde pečeme na dalších 20 - 25.minut záleží na typu trouby.
Podáváme s celozrnným chlebem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky