Koláč s jablky a skořicí

Opět jeden recept ze Smitten kitchen.

Tento koláč jsem dělala už mockrát a nemůžu se ho doslova nabažit, je vláčný a lahodně skořicový.




Recept:

- 4 velká jablka

- 1 lžíce skořice
- 5 lžic třtinového cukru

- 2 a 3/4 hrnku hladké mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku
- 1 lžička soli
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky cukru
- 1/4 hrnku pomerančové šťávy
- 2 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 4 vejce
- můžete přidat i 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů



Nejprve si oloupeme jablka a zbavíme
jádřinců, pak je nakrájíme na kostičky a smícháme s cukrem a skořicí. 

Předehřejeme troubu na 175C a vymažeme si formu na dort.

V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a v druhé smícháme olej, cukr, pomerančovou šťávu a vanilkový extrakt.

Do směsi, kde je mouka zamícháme mokrou směs a postupně zamícháváme jedno vejce po druhém, až se nám směs pěkně spojí. Do této směsi na závěr můžeme přidat i nasekané ořechy.

Polovinu této směsi dáme do formy a pak polovinu jablek pak zbytek těsta a navrch rozprostřeme jablka.

Dáme péct do trouby na 1,5 hodiny.


Před pečením


Komentáře

Oblíbené příspěvky