Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky v létě prostě musí být. Nejraději je máme s jahodami a borůvkami. 
Každý rok jsem je dělávala z polohrubé mouky, tentokrát jsem zkusila obměnit za mouku celozrnnou a výsledek mně nezklamal.




Recept:

- 250 g celozrnné mouky
- 1 vejce
- 250 g tvarohu
- 1 lžička kypřícího prášku
- špetka soli
- 75 ml mléka
- jahody nebo jiné ovoce

Všechny ingredience promícháme, poté do kousku těsta zabalíme jahodu a vyválíme v pomoučených rukách, tak aby jahoda nikde nevylézala.

Takto připravené knedlíky někdy dám zamrazit do mrazáku a pak když nestíhám mám oběd za pár minut.


Knedlíky vaříme ve vodě 5-7 minut. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem. Knedlíky z mrazáku vaříme o trochu déle cca 2-3 minuty.

Komentáře

Oblíbené příspěvky