Falafel s Pita chlebem


Už jsem o tomto jídle dlouho uvažovala a teď když už se zase oteplilo, tak jsem dostala chuť na něco osvěžujícího, lehčího.
I když je Falafel smažený, Pita, jogurtový dip a zelenina jídlo odlehčí. Rozhodně jsem ho nedělala naposled, i když mi dcerka řekla, že to maso je nějaké divné:-)

Zdroje: Ako chutí masala a Cuketka




Recept na Falafel:

- 200g cizrny
- 1/2 červené cibule
- 4-5 stroužků česneku
- 1 lžička kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- sůl
- hrst petrželové natě
- olej na smažení
- popřípadě cizrnová mouka na dohuštění

Cizrnu necháme namočit na 24 hodin.
Do mixéru dáme scezenou cizrnu, nakrájenou cibuli, česnek, kmín, koriandr, sůl, nať a pořádně promixujeme.


Rozmixovanou směs dáme na hodinu do ledničky, pokud je směs moc řídká, můžeme ji zahustit cizrnovou moukou.

Po hodině, vyndáme těsto z ledničky a vytvarujeme kuličky, ty pak dáme ještě na chvilku vychladit do ledničky.


Kuličky osmažíme a dáme na talíř vyložený ubrouskem, aby jsme odstranili  přebytečný olej.

 
Recept na Pita chléb:

-2,5 hrnku hladké mouky
- 10g droždí
- 1lžk cukru
- 3/4lžk soli
- 1hrnkek vlažné vody

Tyto ingredience dáme do mísy, pořádně promícháme dokud není těsto hladké. Pak ho echáme  1hodinu kynout.


Po hodině těsto rozdělíme na 4bochánky, které vyválíme na tloušťku asi 3mm.


Placky necháme tak 10 minut odpočívat. Pečeme ve troubě předehřáté na 200-220C 4-5minut, když jsou pity nafouklé, tak je otočíme a dopékáme ještě tak minutu.

Po vytažení z trouby, pity přimáčkneme, aby jsme dostali z nich vzduch (třeba talířem). Pity pak nakrájíme a dáme jako přílohu.


Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky