Povidlový jáhelník s jablky

Tento koláč jsem upekla podle stránek Kitchenette. Je moc dobrý a myslím, že by se dal jíst i za tepla.






Ingredience:
- 150g jáhel
- 750ml mléka
- 4-10 lžic sirupu z agáve (dala jsem 4lžíce)
- 250g povidel
- 7 malých jablek
- 80g rozinek
- 3lžíce kukuřičného škrobu
- 2lžíce mleté skořice
- špetka soli


Několikrát propláchneme jáhly horkou vodou, scedíme a dáme do hrnce. Přidáme mléko a agávový sirup. Vaříme na mírném ohni dokud nám nevznikne jáhlová kaše. Dáme stranou.


Připravíme jablkovou směs. Jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nastrouháme. Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí, rozinkami a škrobem.


Předehřejeme si troubu na 180C.
Vymažeme dortovou formu. Polovinu jáhlové kaše dáme do formy, navrch natřeme polovinu povidel a strouhaná jablka, nakonec na jablka natřeme druhou polovinu povidel a zbylou jáhlovou kaši. Pečeme cca 40 minut a na konci pečení zapneme na chvilku gril.