Povidlový cop

Inspirace - Apetit magazín 09/13


Na těsto:
- 170ml mléka
- 20g čerstvého droždí
- 55g třtinového cukru
- 55g změklého másla
- 1 žloutek
- 2lžk vanilkového extraktu
- 320g špaldové mouky
- špetka soli
- 2lž másla
- 2lž třtinového cukru + 1/2 lžičky skořice

Na náplň:
- 250g švestkových povidel (já kupuji vždycky kvalitní povidla, nejlépe bio. Jsou chuťově nejlepší a navíc je nemusím už ničím dochucovat)

Pozn. Pokud budete chtít použít místo špaldové mouky hladkou, uberte trochu mléka, nebo přidejte více mouky.

Smíchejte ingredience na těsto a nechte 1,5hodiny kynout.

Těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a vyválejte obdélník. Na těsto rozetřete povidla a z delší strany stočte tak, aby vám vznikla roláda.



Roládu podélně překrojte napůl, ale konec nedořežte až do konce. Pak díly zapleťte tak, aby vynikla řezná strana, konce stiskněte k sobě.







Takto připravený cop nechte ještě kynout 30 minut.

Troubu předehřejte na 175C a pečte 30 minut.

Cukr smíchejte se skořicí a jakmile vytáhnete cop z trouby, potřete ho máslem a posypte skořicovým cukrem.





Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky