Cuketový koláč s Ricottou

Tento recept jsem převzala a trochu upravila ze stránek Smitten Kitchen.








Ingredience:

Na těsto:
- 1,5 hrnku špaldové mouky (nebo hladké)
- špetka soli
- 8 lžic rozpuštěného másla
- 1/4 hrnku kysané smetany
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 1/4 hrnku vody

Náplň:
- 1 vetší nebo 2 menší cukety
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 hrnek Ricotty
- 3-4 lžíce Parmazánu
- 1 lžíce čerstvých lístků z bazalky

Všechny ingredience na těsto vypracujte rukama nebo v kuchyňském robotu. Těsto dáme na hodinu do ledničky.
  
Nakrájíme cuketu na tenké plátky, dáme do větší mísy a posypeme solí. Necháme nejméně 30 minut cukety vypotit a vodu, kterou cukety pustily zcedíme a vysušíme ubrousky. V malé misce smícháme olej s prolisovaným česnekem. V další misce smícháme Ricottu s Parmazánem.



Předehřejeme si troubu na 200C. Vyndáme těsto z ledničky a rozválíme ho. Těsto přendáme na vymaštěný plech, nebo plech vyložený pečícím papírem a potřeme směsí z Ricotty a parmazánu, na vrch naskládáme nakrájenou cuketu a pocákáme olivovým olejem s česnekem.




Pečeme asi 30-40 minut. Po upečení posypeme čerstvou bazalkou.