Makový koláč s třešněmi

Mírně upraveno z časopisu Apetit číslo 6/2013.







Ingredience:

- 500g vypeckovaných třešní
- 3 lžíce třtinového cukru

Na těsto:
- 100g hladké mouky
- 100g špaldové hladké mouky
- 3 lžk kypřícího prášku
- 100g mletého máku
- 125g třtinového cukru
- nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
- 150g rozpuštěného másla
- 150g bílého jogurtu
- 3 vejce

Na drobenku:
- 40g ovesných vloček
- 120g celozrnné mouky
- 75g třtinového cukru
- 100g změklého másla

Třešně dejte do kastrůlku s třtinovým cukrem a za stálého míchání vařte 2 minuty. Vypněte a nechte vychladnout.



Troubu předehřejte na 180C. Dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou (můžete použít pečící papír).

Připravte drobenku smícháním všech ingrediencí.

V míse promíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem, mákem, přidejte cukr, kůru, máslo, jogurt a vejce a prošlehejte ručním elektrickým šlehačem. Těsto nalijte do připravené formy.



Na těsto ve formě naskládejte okapané třeště a posypte drobenkou. Koláč pečte 45-50 minut.


Komentáře

Oblíbené příspěvky