Vanilková zmrzlina s jahodami

Zdroj: magazín Apetit 06/2010.





Ingredience:
- 3 vejce + 2 žloutky navíc
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 130g třtinového cukru
- 500ml smetany na šlehání
- 500g jahod
- 2 lžíce třtinového cukru

Jahody rozmixujte s dvěma lžícemi cukru a dejte stranou.


Do kovové nebo skleněné mísy dejte vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Mísu dejte nad hrnec s vroucí vodou a šlehejte cca 6-8 minut, než směs zhoustne.


Sejměte a šlehejte dalších 6-8 minut (můžete metličkou, nebo mixérem).

Ušlehejte smetanu a opatrně ji do směsi vmíchejte.

Vlijte do nádoby o objemu 2 litry a dejte do mrazáku na 2 hodiny.

Po dvou hodinách mísu vyndejte, prošlehejte směs a přidejte k ní jahodové pyré. Dejte do mrazáku přes noc nebo nejméně na 6 hodin.

Komentáře

Oblíbené příspěvky