Německý tvarohový koláč s rozinkami

Tento recept jsem našla ve starším čísle časopisu Apetit. Tento koláč je neuvěřitelně dobrý a dlouho vydrží vláčný.





Ingredience:

Na korpus:
- 200g špadlové mouky
- 120g másla
- 75g třtinového cukru
- špetka soli
- 1 vejce

Na náplň:
- 750g tučného tvarohu
- 100g zakysané smetany
- 150g třtinového cukru
- strouhaná kůra z 1 biocitrónu
- 1lžk vanilkového extraktu
- 3 žloutky
- 20ml rumu
- 100g rozinek
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 bílky
- špetka soli

Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce zpracujeme v robotu nebo ručně. Těsto dáme na chvilku vychladit do ledničky a pak ho vyválíme tak, abychom s ním mohli vyložit dortovou formu. Okraj by měl být tak 4cm vysoký.

Troubu předehřejeme na 175C.

Těsto ve formě zatížíme fazolemi a zapečeme 10 minut ve troubě.

Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, citrónovou kůru,vanilkový extrakt, žloutky a rum smícháme do hladkého krému. Rozinky smícháme se škrobem a přidáme do tvarohu. Nakonec ušleháme s bílků sníh a vmícháme do krému.



Tvarohovou náplň rozetřeme na těsto a pečeme cca 55 minut.


Komentáře

Oblíbené příspěvky