Ovesná kaše s karamelovými jablky

Mám ráda teplé snídaně, takže tato kaše je jedna z těch lepších a zdravějších teplých snídaňových variant. A jelikož po ránu obvykle všichni spěcháme, tak ji dělám jenom jednou týdně.

Vlastně máme ještě jednu teplou snídani v týdnu - v neděli a to fazole, párky, vejce a pečivo, pěkně po anglicku. Není nic lepšího než být pěkně pohromadě u stolu a dát si dobrou teplou snídani.


Ingredience na 1 porci:

- 30g naklíčených ovesných vloček (můžete použít obyčejné, ale doba vaření bude trochu delší)
- 125ml mléka
- 125ml vody
- 2 lžíce másla
- 1 jablko
- 1 lžk skořice
- 2 lžíce medu

Do menšího hrnce dáme vločky a zalijeme mlékem a vodou. Přivedeme k varu a pak vaříme na mírném ohni cca 5 minut.

Mezitím zbavíme jablko jádřince, nakrájíme na menší kostky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájené jablko a osmažíme. Pak přidáme skořici a promícháme. Nakonec přidáme med, promícháme a stáhneme z ohně.

Do talíře nalijeme kaši a navrch dáme karamelové jablka.



Komentáře

Oblíbené příspěvky