Cheesecake s bílou čokoládou

Inspirovala jsem se na stránkách http://www.bbc.co.uk/food/recipes/marys_white_chocolate_55940 

Do cheesecaku jsem nepřidala zázvor, protože ho moc nemusím a ubrala jsem množství másla a bílé čokolády, i přesto byl výtečný.






Ingredience:

Na těsto:
- 40g másla
- 25g hořké čokolády
- 150g máslových sušenek

Na náplň:
- 200g bílé čokolády, nalámané na kousky
- 400g smetanového sýra Philadelphia
- 150g zakysané smetany
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobení:
- 70g hořké čokolády

Postup:

Předehřejeme si troubu na 170C. Vymastíme dno dortové formy máslem a na dno dáme pečící papír.

Na těsto, rozpustíme máslo v kastrolku a přidáme nalámanou čokoládu, necháme rozpustit při nízké teplotě a pak přidáme nasekané/rozmixované sušenky. Sušenkovou směs přendáme na dno formy a umačkáme prsty nebo lžící a dáme do ledničky.
 
Na náplň dáme do misky čokoládu a necháme ji nad vodní lázní rozpustit.
 
Ve velké míse prošleháme metlou smetanový sýr, zakysanou smetanu a pak přidáme vejce, vanilkový extrakt a nakonec prošleháme s bílou čokoládou.
 
Směs nalijeme na sušenkový základ, uhladíme povrch nožem a pečeme 40 - 45 minut. Po vytažení z trouby po deseti minutách ořízneme nožem dokola kraje a necháme vychladnout ve formě.

Na ozdoby, rozpustíme hořkou čokoládu, dáme ji do zdobícího pytlíku. Vytiskneme si tvary, které chceme na cheesecaku mít a dáme šablonu pod pečící papír, pak zdobícím sáčkem uděláme požadované tvary a necháme v ledničce ztuhnout. 

Cheesecake ozdobíme čokoládovýma ozdobami. Cheesecake je nelepší nechat do druhého dne v ledničce a až potom servírovat.