Kandovaná pomerančová kůra

Velikonoce se nám blíží a já jsem se začala poohlížet v obchodem po kandované kůře. Do mazanců a vánoček ji běžně nedávám a to kvůli tomu, že kandovaná kůra z obchodu chutná opravdu odporně. Takže jsem pohledala na internetu a tady jsem našla recept: http://www.laskominyodmaryny.cz

Kůra je tak výborná, že ji s manželem potají chodíme ujídat, dnes jsem ji už musela dát mimo dosah, jinak by do velikonoc nevydržela:-)



Ingredience:

- 200 g pomerančové kůry
- 220 g krupicového cukru
- 250 ml vody

Pomeranče omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a opatrně z nich sundáme kůru. Nakrájíme ji na proužky a 3 dny ji máčíme ve vodě, aby se zbavila hořkosti a chemikálií. Alespoň jednou denně vyměníme vodu za novou.

Po třech dnech kůru scedíme, nakrájíme na malé kostičky a povaříme ji asi 15 minut do měkka v čisté vodě.

Krupicový cukr rozvaříme s 250 ml vody. Do tohoto rozvaru dáme pomerančovou kůru, kterou dále vaříme na mírném ohni, než se odpaří všechna voda odpaří.

Pomerančovou kůru rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ji zaschnout do následujícího dne.

Komentáře

Oblíbené příspěvky