Křupavé bochánky

Tyto houstičky jsou od Paula Hollywooda. Paul Hollywood je velmi populární pekař z Anglie, vystupuje v televizních pořadech, vydává knížky o pečení a je to prostě taková jednička mezi pekaři.
 
Recept mám z jeho kuchařky, kterou mám hrozně moc ráda, už jsem z ní vyzkoušela čtyři recepty a určitě vyzkouším mnoho dalších.



Bochánky jsou krásně křupavé a jsou moc dobré. 



Ingredience:

- 500g chlebové pšeničné hladké mouky (někdy dávám 400g hladké a 100g celozrnné)
- 8g soli
- 10g instatního droždí nebo 20g čerstvého
- 20g změklého másla
- 320 studené vody
- 4 lžíce dýňových semínek nebo slunečnicových

Postup:

1) Do mísy dáme mouku, sůl, droždí, máslo. Těsto připravuji v kuchyňském robotu s hnětacím hákem. Pokud nemáte, postačí i mísa a vařečka.
Zatímco se ingredience promíchávají, přidáme postupně vodu. Necháme promíchávat tak 5 minut, těsto by mělo být pružné a nemělo by se lepit ke stěnám.

2) Mísu přikryjeme utěrkou nebo fólií a těsto necháme kynout 1 až 3 hodinu.



3) Na dva plechy dáme papír na pečení. Těsto dáme na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme ho na 12 stejnoměrných dílů. Každý kousek těsta vyválíme krouživým pohybem.
Bochánky dáme na plechy, nedáváme je příliš blízko sebe, protože ještě nakynou a necháme je kynout 1 hodinu.

4) Předehřejeme troubu na 220C. Na dno trouby dáme hluboký plech s vodou. Před pečením bochánky nařízneme.



5) Pečeme 20 až 25 minut.

Zkoušela jsem je péct i bez plechu s vodou, ale nebyly tak křupavé.



Komentáře

Oblíbené příspěvky