Tuňákový quiche se sušenými rajčaty

Tento quiche jsem našla na stránkách http://www.dulce-de-leche.eu. Trochu jsem si ho poupravila, jak je mým zvykem. Je moc dobrý, kombinace tuňáka a sušených rajčat je výtečná.



Těsto:
 Na odvažování používám 3dl hrnek
- 1 a 1/4 hrnku hladké mouky (někdy používám hladkou špaldovou)
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku přepuštěného másla (100g)
- 1/4 hrnku vody

Náplň:
- 2x170g tuňáka v konzervě
- 4 větší vejce
- 1 hrnek zakysané smetany
- 2 lžíce bazalky
- 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
- 1/2 hrnku sušených rajčat
- 3 jarní cibulky
- sůl
- můžeme přidat i kapary

Postup:
Smícháme ingredience na těsto a dáme do máslem vymazané (nebo vyložené pečícím papírem) formy. Těsto rozprostřeme ve formě až do stran.

Těsto přepečeme ve vyhřáté troubě na 170C, asi deset minut. Mezitím si připravíme náplň. Vejce prošleháme se zakysanou smetanou, přidáme nasekanou bazalku, parmazán, nakrájená rajčata, nakrájenou jarní cibulku a sůl.

Na předpečené těsto rozprostřeme odkapaného tuňáka, nalijeme náplň a pečeme 30-40 minut.




Komentáře

Oblíbené příspěvky