Aloo Gobi

Aloo gobi je Pakistánské, Indické a Nepálské jídlo z brambor, květáku a indického koření.


Recept mám z těchto stránek.

Ingredience:

- menší květák
- 30 kešu oříšků
- 5 menších brambor
- 2 cibule
- čtyři lžíce Ghí
- 2 lžíce oleje
- 2 bobkové listy
- 2 hřebíčky
- 2 tobolky kardamonu
- špetka skořice
- 1,5cm zázvoru + 4 stroužky česneku
- 2 plechovky krájených rajčat (nebo pět,šest nakrájených rajčat)
- 1/2 lžk chilli koření
- 1/2 lžk kurkumy
- 1 lžk mletého koriandru
- 1 lžk garam masala nebo tandoori masala
- sůl
- 2-3 lžíce smetany

Uvaříme vodu, nakrájíme květák, dáme do hrnce a zalijeme ho vařící vodou. Do vody přidáme sůl a necháme stát tak 20 minut.  Zbylou vařící vodou zalijeme kešu oříšky a necháme je namočené 30 minut.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme studenou vodou.



Nakrájíme cibule.

Na hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli, bobkové listy, hřebíčky, kardamon, skořici.



Až je cibule do zlata usmažená přidáme umixovanou pastu ze zázvoru a česneku.



Povaříme asi 2 minuty a pak vyndáme tobolky kardamonu, hřebíčky, bobkový list a přidáme rajčata. Vaříme odkryté asi 8 minut.



Kešu oříšky rozmixujeme na pastu a přidáme ke směsi.



Pak přidáme postupně všechno koření. Vaříme tak 10 minut bez pokličky. Směs by měla být hodně hustá.



Nakonec přidáme scezené brambory a květák, zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme 30-40minut.


Po uvaření zjemníme směs trochou smetany a můžeme servírovat posypané koriandrem.

Podáváme s chlebem Naan.









Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky