Makronky - základní recept

Musím přiznat, že mě makronky přijdou hrozně moc sladké, ale má dcera i manžel je milují, takže je čas od času upeču.

Tento recept mám ze stránek menu domů.




Ingredience:

- 90g bílků
- 40g třtinového cukru
- 110g prosátých namletých mandlí
- 200g prosátého moučkového cukru

Bílky vyšleháme a když už začínají být pevnější přidáme po částech třtinový cukr. Bílky s cukrem šleháme dokud není sníh úplně tuhý.

Mandle smícháme s cukrem a postupně je přimícháváme. Směs by neměla být ani moc nadýchaná, ale ani moc řídká. pak směs dáme do zdobícího sáčku a stříkáme na pečící papír kolečka o průměru asi 2cm. Stříkáme je od sebe, protože se ještě trochu roztečou.

Pak plechy pořádně třískneme a necháme kolečka zaschnout - může to trvat od 30 - 60 minut.



Pečeme při 150C 15minut.

Po upečení plníme jakýmkoliv krémem, mě zrovna zbyl z dortu, jinak dělám krém, že zahřeji 100ml smetany na šlehání a smíchám do ní 100 - 150g hořké čokolády.



Makronky mají jasná pravidla:

- Bílky musí být pokojové teploty. Vždy je vyndejte alespoň tři hodiny před pečením.
- Bílky vždy odvážit, nikdy nedávat žádné ingredience jen tak od oka!
- Každá trouba peče jinak, proto si teplotu musíte najít samy!
- Makronky potřebují zaschnout!
- Makronky potřebují, aby jste s nimi pořádně třískli! Jen tak z nich dostanete vzduchové bubliny

Komentáře

Oblíbené příspěvky