Nejlepší vanilková zmrzlina

Zmrzlinu už jsem dělala několikrát, ale tahle je prostě nejlepší. Je ze smetany, třtinového cukru a vanilky, pár ingrediencí a vznikne opravdu chutná, smetanová zmrzlina.


Ingredience:

- vanilkový lusk
- 500ml smetany na šlehání
- 65g třtinového cukru
- 3 žloutky

Postup:
Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem vyndáme semínka a dáme do smetany, pak přidáme i lusk a cukr. Za občasného míchání přivedeme k varu.

Jakmile se začne smetana vařit, stáhneme ji z ohně. V menší míse prošleháme žloutky do pěny a postupně zašleháme do horké smetany.

Směs necháme vychladnout a nalijeme do zmrzlinovače. Směs pak nalijeme do nádoby a dáme do mrazáku.

Tip: Zmrzlinu můžeme připravovat i bez zmrzlinovače. Hotovou směs nalijeme do formy, dáme do mrazáku a dvakrát až třikrát promixujeme tak po 1-2 hodinách.

Komentáře

Oblíbené příspěvky