Piškotový letní koláč

Recept jsem převzala ze stránek http://www.mojewypieki.com/.



Ingredience na piškot:

- 2 velká vejce
- 70g cukru krupice
- 70g hladké výběrové mouky (použila jsem mouku na pečení dortů, nebo lze použít 50g hládké +20g bramborového škrobu)

Kulatou formu vymažeme máslem i po stranách a na dno dáme pečící papír. Troubu předehřejeme na 160-170C.

Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.

Bílky vyšleháme, potom přidáme postupně cukr, žloutky jeden po druhém. Prosátou mouku vmícháme zlehka stěrkou nebo vařečkou, už nemixujeme, aby těsto bylo nadýchané.

Těsto nalijeme do formy a pečeme cca 20 minut.

Krém: 

- 1 balíček bio vanilkového pudinku
- 250ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 250g mascarpone
- 2 želatinové listy
- 40ml studené vody

Pudink uvaříme s cukrem podle návodu, ale místo 500ml mléka dáme pouze 250ml. Až je pudink uvařený, tak ho přikryjeme fólií a to tak, aby se fólie přímo dotýkala povrchu pudinku. Necháme vychladnout v lednici.

Želatinové listy dáme do rendlíku a přidáme vodu, necháme 10 minut nabobtnat. Potom želatinu zahřejeme dokud se úplně nerozpustí, neměla by vřít!

V mixéru ušleháme vychlazené mascarpone a přidáme postupně studený puding. Na mixování použijeme nástavec co se používá na šlehání bílků. Nejprve v krému budou hrudky, ale ty se brzy promění v jemný krém, chce to trpělivost!

Krém naneseme na piškotový podklad a dáme do ledničky.

Na dokončení:

- 300-400g ovoce
- želé na 500ml vody

Ovoce nakrájíme a želé připravíme podle návodu. Ovoce poklademe na krém a zalijeme je pomalu  želatinou. Dort dáme ztuhnout do ledničky.