Chilli hovězí s fazolemi

Recept mám z časopisu Apetit 3/2015



Ingredience:
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého chilli
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 4 stroužky česneku, na plátky
- 500g mletého libového kvalitního hovězího masa
- 400g konzerva krájených rajčat
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 papriky, různobarevné, nakrájené na kostičky
- čerstvý koriandr
- 2x400g konzerva černých fazolí, slitých a propláchnutých
- sůl
- dušená rýže k podávání

 V pánvi rozehřejeme olej a zahřejeme na něm kmín, koriandr, chilli, papriku a česnek, jen pár sekund, až se vše pěkně rozvoní.

Přidáme mleté maso a opékáme cca 8 minut. Přidáme rajčata a osolíme. Směs přivedeme k varu a vmícháme rajský protlak a papriku. Přiklopíme a vaříme cca 15 minut.


Pak vmícháme fazole, přidáme cca 100ml vody a vaříme 10 minut. Podle potřeby směs osolíme. Nakonec přidáme koriandrové lístky.



K jídlu jsem udělala lehký okurkový salát. Nastrouhala jsem jednu okurku, přidala kelímek bílého jogurtu a kysané smetany a přidala jeden nastrouhaný česnek. Směs jsem trochu osolila a promíchala.

K této ostřejší směsy se hodí rýže, nebo jenom naan či pita chleba.




Komentáře

Oblíbené příspěvky