Kapustové karbanátky


Někdo dělá kapustové karbanátky s uzeným masem, my máme doma raději ty, co se připravují z mletého masa. Někdy používám mleté maso z vepřového masa, někdy zase z krůtího. Obě varianty jsou dobré.



Ingredience:
- 1 hlávka kapusty
- 1-2 lžíce másla
- 1 cibuli
- hrnek strouhanky
- 1/2 hrnku mléka
- 1kg mletého masa
- 3 velká vejce
- hrst sušeného medvědího česneku, nebo pokrájené čerstvé listy (dá se nahradit 4 stroužky česneku)
- sůl

Postup:
Kapustu zbavíme vnějších ovadlích listů. Rozebereme ji na listy a ty dáme do hrnce. Listy zalijeme vařící vodou a necháme vařit cca 5-10 minut. Vodu scedíme a necháme kapustu pořádně okapat. Potom listy nakrájíme na malé kousky. Mezitím na másle osmažíme cibuli.

Strouhanku zalijeme mlékem a promícháme.

Kapustu smícháme s cibulí, strouhankou, mletým masem, vejci, česnekem a celou směs osolíme a pořádně promícháme. Ze směsi tvoříme karbanátky, které na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.

Než usmažíme všechny karbanátky, tak si připravíme  přílohu, v našem případě to bývá bramborová kaše.


Komentáře

Oblíbené příspěvky