Burgerové housky


Receptů na hamburgerové bulky jsem zkoušela už dost, ale tyhle jsou prostě nejlepší. Nejsou ani moc suché a přitom vydrží pořádnou nálož všech příloh, které máte v burgru rádi.


Ingredience:
  • 10g droždí
  • 120 ml teplé vody
  • 120 ml mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička mořské soli
  • 375 g hladké mouky (1/3 můžete nahradit celozrnnou)
  • rozšlehané vejce na pomazání + sezamové semínka nebo kmín
     
Postup:
 
1. Do kuchyňského robotu dáme všechny ingredience.
2. Těsto zpracujeme dokud nebude krásně hladké, pružné a stále lehce lepivé. Těsto necháme nakynout na teplém místě přikryté utěrkou přibližně hodinu a půl až dvě hodiny.
3. Těsto rozdělte na 6 stejných dílů a vytvarujte hezké pravidelné houstičky, které pokládejte na pečícím papírem vyložený plech. Bulky přikryjeme utěrkou a necháme kynout přibližně 30-40 minut. 

4. Předehřejte troubu na 185°C. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcema posypeme semínky a pečeme do zlata přibližně 15-18 minut.