Polévka z hlívy


Ingredience:
- 70g másla
- cibule
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 lžička kmínu
- 50g hladké mouky
- 1,5-2 litry zeleninového nebo hovězího vývaru
- lžíci olivového oleje + kousek másla
- 400-600g hlívy ústřičné
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- sůl, pepř

Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, které osmahneme na másle. Pak k cibuli přidáme kmín, mleté papriky a promícháme. Potom přidáme mouku a znovu promícháme. K takto připravenému základu pomalu přilijeme vývar a metlou promícháváme.

Polévku necháme vařit na mírném plameni a mezitím si připravíme hlívu. U hlívy odkrojíme tvrdé části a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme olej, pak hlívu prudce smažíme dokud se voda nevypaří. Trvá to tak 10-15 minut, na konci smažení bychom měli mít krásně zlatou a křupavou hlívu.

Polévku ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.

Polévku nalijeme do talíře a posypeme osmaženou hlívou. Podáváme s rohlíkem.


Zdroj:http://cucinare-con-amore.blogspot.cz/2015/02/falesna-drstkova-polevka.html